Usein kysyttyä

1. Miten maksan tilaukseni?

Vastaus:
1) Verkkopankkimaksu. Tilauksen voi maksaa kotimaisen verkkopankin tunnuksilla. Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Paytrail Oy yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle.
2) Lasku. Jos sinut on hyväksytty laskuasiakkaaksi, voit valita maksutavaksesi laskun. (Tämä ei kuitenkaan koske henkilöasiakkaita, henkilöasiakkaat eivät voi tilata kaupastamme laskulle.)
Toimituksen jälkeen saat 14 vrk maksuaikaa. Laskutusmaksuihin lisätään 3 euroa per tilaus. Maksun myöhästyessä laskun loppusummaan lisätään maksumuistutus 5 euroa.

2. Miten valitsen pakettini toimitustavan?

Vastaus:
Verkkokauppamme toimittaa tilauksesi joko postitse tai voit noutaa sen Reumaliiton toimistosta, Iso Roobertinkatu 20-22 A (5.krs). Jos olet valinnut toimitustavaksi noudon, ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun tilauksesi on noudettavissa.

3. Olen palauttanut tuotteen vaihtoon, milloin saan vaihtotuotteen?

Vastaus:
Palautusten käsittelyaika on noin kaksi viikkoa.
Saat sähköpostiisi palautusvahvistuksen, kun olemme vastaanottaneet palautuksesi.

4. Onko tilaukseni tullut perille?

Vastaus:
Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi heti, kun olemme vastaanottaneet tilauksesi.
Voit myös tarkistaa Omilta sivuilta, onko tilauksesi vastaanotettu.

5. Mihin pakettini toimitetaan?

Vastaus:
Tilauksesi toimitetaan lähimpään postin toimipisteeseen.

6. Miksi en voi tilata nettikaupasta?

Vastaus:
Jos sinulla on suojattu osoite, et voi tehdä tilauksia nettikaupasta. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme, puh. (09) 476 155 (arkisin 9-15.00).

7. Maksanko toimituskulut joka kerran, jos tuotteet toimitetaan useammassa erässä?

Vastaus:
Mikäli tilaus joudutaan jakamaan useampaan lähetykseen tai osa tuotteista toimitetaan mahdollisesti myöhemmin useammassa erässä, niin kaikki tuotteet toimitetaan samalla toimituskululla.